Denne saken er hentet fra Ungdomsiden.no.
URL: http://www.ungdomsiden.no/index.php?subaction=showfull&id=1098454535&archive=&start_from=&ucat=13&
Dato: 22. October 2004 04:15 PM
Aldri mer skulke skolen!
Ida Svorkmo

Nina våkner til en helt ny skoledag, klokka er halv åtte og det er mandag. Om en time må hun sitte på skolebenken. Det er ikke akkurat noe som frister om dagene. Sitte på skolebenken å høre på all maset som bare renner utav kjeften på lærerne. ”Gjør ditt gjør datt” det er det eneste de sier, og uansett hva hun gjør er det som oftest galt. Det hadde fristret med en dag fri, fri til å slappe av,se en god film,spise masse godteri utenatt noen lærere kjefter på deg.

Venninnene var ikke stort bedre, hun har følt seg så utelatt.. så glemt. Men nei, hun må på skolen. Tanken om å ta seg selv "fri" frister veldig, ingen kommer vel til å finne det ut.Jeg bestemte meg jeg skulle skulke!

Etter noen minutter dro foreldrene,Nina ble helt stille så ropte hun:"jippii!!" Hun løp rundt som en gærning, hun tokk frem en god spennings thriller " From Hell" med Jack the Ripper.Etter filmen så var det liksom ikke noe mer å gjøre,Nina tittet på kanalene på TV ingenting gikk nå, hun begynnte å få litt dålig samvitighet av å skulke, hva skulle hun si til læreren dagen etter."Her gikk jeg altså,jeg hadde skulka for første gangen i livet mitt." tenkte Nina med en dålig synde førelse.

Nina begynnte å få vondt i magen av dålig samvitighet hva skulle hun si til foreldrene,"di kommer til å flippe ut" tenkte Nina.Hun tokk filmen å gikk mot kjøkkenet vinduet, "å nei der kommer mamma!" skrek Nina til seg selv. Magen begynnte å smuldre sammen av dårlig samvitihet. Hun tokk seg sammen å bestemte seg for å fortelle moren det hun har gjort hun ville sikkert forstå.Så skulle hun aldri i livet mer skulke en ensete skole dag til.

Det tokk ikke lang til før moren kom i døra å hun var ikke særlig blid.”Hvorfor har du ikke vært på skolen?”, spurte mamma. Hun var ganske forbanna siden jeg hadde ikke rukket å forklare at jeg ikke hadde vært på skolen, og i tillegg stod hun nå og viftet med et brev fra skolen. ”Jeg skal forklare”, sa jeg. ”Forklare, hva er det å forklare!” sa hun med en kraftig stemme. Ansiktet var rødt og hun virket ganske opprørt. ”Hør hva jeg sier da”, sa jeg med en rolig stemme. ”Jeg skal forklare.”

Etter en lang hard diskusjon endte Nina opp med en ukes innestraff og bedre samvitighet.