Denne saken er hentet fra Ungdomsiden.no.
URL: http://www.ungdomsiden.no/article.php?subaction=showfull&id=1202941443&archive=&start_from=&ucat=10&
Dato: 13. February 2008 11:24 PM
Spis pizza med (nesten) god samvittighet
I 2008 skal alt være sunt. Men hvilket alternativ er det egentlig for de som ikke digger salat, fisk og tran? Stabburet har tatt ansvar og lansert en Grandiosa med speltbunn!


  • Det er ingen hemmelighet at det som er sunt ikke nødvendigvis smaker fløyel og silke. Derfor har Stabburet gjort sitt for å gjøre pizzaen en smule sunnere.


  • De har nemlig kastet hveten på dør, og ønsket speltmelet velkommen i sin nye lansering. Spelt regnes som en sunnere kornsort enn hveten - noe som har gjort den ekstremt populær de siste årene. Spelten inneholder mer protein, i tillegg til at det er mer av magnesium, sink, jern og kobber.


  • Med andre ord burde alt ligge tilrette for et måltid som smaker digg, men som også kan lette litt på samvittigheten når det kommer til sunnhetsfaktoren.


  • Men for all del: Har du planer om å gå ned 20 kilo skal du definitivt ikke fylle fryseren opp med den nye ferdigpizzaen.


  • Fyllet har også fått en overhaling i forhold til hva vi vanligvis kjenner fra originalen. For første gang i historien har en Grandiosa fått ost av typen mozzarella på toppen. Osten levererer en fin smak i harmoni med skinken som også er å finne i fyllet.


  • Men det koster å være kar. I dette tilfellet en sunn kar. En gjennomsnittlig ferdigpizza har en prislapp på omtrent 25 kroner. Hvis du vil spise Grandiosa Speltpizza belaster du lommeboken for nesten 50 spenn.


  • Undertegnede hadde en fin matopplevelse i speltpizzaen, uten at jeg kan si at jeg føler meg spesielt sunn. De store kulinariske smakene uteble naturlig nok også. Det var ingen store overraskelser å spore.


  • Det kan også være verdt å nevne at Stabburet ikke legger all verdens vekt på "sunnhetsfaktoren" i markedsføring av produktet.


  • Kontakt Christian Laland